Pedalades

Les pedalades són unes activitats per a fomentar la mobilitat sostenible i saludable que s'organitzen des de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima a diversos municipis de la comarca. Són activitats lúdiques que també contribueixen a conèixer la comarca i els seus racons als participants.

Pedalada 2013

La primera pedalada organitzada des de l'Agència de l'Energia de l'Alt Empordà es planteja com un repte per a acollir un màxim de públic de la comarca amb tres dificultats diferents, inclosa una ruta en família amenitzada per en Pitu Tries que va dirigir l'escalfament.

Molta energia i bon humor per a reivindicar la bicicleta com a un vehicle de transport sostenible i saludable.

Preneu nota de les rutes que podreu incorporar als vostres recorreguts habituals o que podeu gaudir-les el dia que us vingui més de gust.

Ruta 1.

Descobreix una nova ruta!

Distància: 33 Km

Durada: 3 hores aproximadament

Hora de sortida: 9h*

Sortida i arribada: Plaça Jaume Maurici (Olivar Gran)

Avituallament: Taravaus i la Garriga

Ruta 2.

Anima't i treu la pols de la bici!

Distància: 18 Km

Durada: 2 hores aproximadament

Hora de sortida: 10h*

Sortida i arribada: Club Nàutic Sant Pere Pescador

Avituallament: Sant Martí d'Empúries

Ruta 3.

Pedala en família!

Distància: 7 Km

Durada: 1:30 hores aproximadament

Hora de sortida: 10h*

Sortida i arribada: Piscina de Vilafant

Avituallament: Vilafant

Iniciarem l’itinerari a la plaça Jaume Maurici de l’Olivar Gran, seguirem per el carrer Santa Llogaia fins arribar a la rotonda, prendrem la primera sortida a mà dreta i seguirem per un camí de sorra fins vorejar l’autopista.

Passarem per el camí de sota de l’autopista fins arribar al Mas Nou. Voregem la carretera C-26 i trenquem a la dreta vorejant el Mas pau, el nucli de Santa eugènia.

Agafarem el sender d’Itinerànnia fins Avinyonet de puigventós. Al arribar a un pal (AE195- El Manol) agafarem un trencant que ens portarà fins la carretera GIV-5101 que seguirem en direcció a Avinyonet de Puigventós. A uns 500 metres agafarem el trencant a mà esquerra i seguirem el camí fins el creuament amb la carretera GI-511 que agafarem un altre caminet que ens pujarà fins les Terres Blanques.

Tornarem a rependre el sender d’Itinerània fins al nucli de Trescases, vorejarem el Puigrau, el municipi de Vilafant. Travessarem la carretera N-250 i veurem l’Ajuntament de Vilafant, passarem per sota de l’autopista i seguirem el carrer fins arribar altre cop a la plaça Jaume Maurici.


Aquesta pedalada circular, s’inicia al club nàutic de Sant Pere Pescador, vorejant la riba dreta del Fluvià. Seguirem el GR 92 fins al nucli de l’Armentera.

D’aquí agafarem el camí que ens conduirà al nucli de Cinclaus. Ens aturarem a la pineda de la platja de Sant Martí d’Empúries on hi haurà un avituallament amb pomes. Amb les forçes agafades seguirem vorejant la Platja d’Empúries fins al encreuament cap a la carretera local, passarem al cantó del Càmping les Dunes, el nucli de la Barraca, i agafarem el trencant a mà dreta fins arribar a vorejar elcàmping Aquarius i la platja de Sant Pere Pescador.

Seguirem el camí fins arribar al Mas Martinet, actualment un establiment de turisme rural. Al cap de 10 minuts trobarem un mirador a la riba del riu des d’on podrem gaudir de l’Illa de Caramany, una zona de reserva integral del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà per la seva vegetació de bosc de ribera tan ben conservada.

Passarem al cantó d’un càmping i vorejarem la riba dreta del Fluvià enmig de diferents arbres de ribera com els àlbers o els pollancres fins arribar a l’oficina de turisme de Sant Pere Pescador.

Iniciarem la pedalada, encapçalada per en Pitu Tries, a la piscina municipal de Vilafant. Agafarem el camí que voreja la línea del tren en direcció Figueres.

A aproximadament 300 metres travessarem la línea del tren. Seguirem el camí fins a la següent intersecció, on prendrem la sortida a l’esquerra. Vorejant la carretera N-250 i llavors l’autopista.

Quan s’acaba el camí, seguirem el carril bici fins l’encreuament abans d’arribar al túnel on girarem a mà esquerra agafant un camí de sorra. A uns 300 metres girarem a mà dreta i seguirem fins a tornar a vorejar l’autopista.

Continuarem el camí allunyant-nos de l’autopista i vorejant el riu Manol. Travessarem AVE i arribarem a el poliesportiu de Vilafant i a la rotonda on agafarem la quarta sortida, el c/ Ausiàs Mach. A pocs metres trencarem a mà esquerra, Carrer Mare de Déu del Mont, on hi ha un carril bici.

Al arribar a la rotonda agafarem la segona sortida cap a la piscina municipal de Vilafant on seguirem la festa amb en Pitu Tries.

Pedalada 2014

L'Agència comarcal de l'energia (ACE Alt Empordà) participa en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014 tot donant suport a les iniciatives que s'organitzin des dels municipis de la comarca i organitzant una acció pròpia.

Enguany, en el marc de la segona edició de Pedala i desplaça't sense emissions l'ACE organitza amb la col·laboració dels ajuntaments de Vilamalla i Palau de Santa Eulàlia dues pedalades el diumenge 28 de setembre de 2014 amb sortida i arribada a Vilamalla.

Ambdues rutes tindran sortida a les 10 h del matí de la zona esportiva de Vilamalla i la tornada s'espera que serà 1:30 h més tard al mateix lloc en el cas de la ruta més curta i 2:30 h després, en el cas de la ruta llarga. Les pedalades tindran avituallaments amb productes de Bionofre, empresa productora ecològica certificada de Vilamalla.

L'activitat és gratuïta.

Ruta llarga

Distància: 25 km

Durada: 2:30 aprox.

Hora de sortida: 10:00h

Sortida i arribada a:

Poliesportiu de Vilamalla

(El Pont del Príncep)

Avituallaments:

Santa Eulàlia

Poliesportiu de Vilamalla

Ruta curta

Distància: 15 km

Durada: 1:30 aprox.

Hora de sortida: 10:00h

Sortida i arribada a:

Poliesportiu de Vilamalla

(El Pont del Príncep)

Avituallament:

Tonyà

Poliesportiu de Vilamalla