Comptador intelligent

Voleu reduir la despesa energètica de casa?

Per fer-ho possible el primer pas es conèixer el consum energètic en temps real de la vostra llar.


L'Agència Comarcal de l'Energia de l'Alt Empordà (ACE) disposa de 15 comptadors intel·ligents cedits per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) per tal de desenvolupar la campanya “Aprèn a comptar l'energia”. “Aprèn a comptar energia” és la campanya impulsada per l'ACE que té com a principal objectiu reduir els consums energètics de les llars altempordaneses

Què és un comptador intel·ligent?

El comptador és un aparell fàcil d'instal·lar que aporta informació a temps real (cada 6,12 o 18 segons) sobre el consum energètic de l'habitatge en kWh, en euros i en Kg d'emissions de CO2. És una eina sensibilitzadora i incentivadora d'estalvi energètic. L' ús d'aquest tipus de dispositius pot permetre en alguns casos un estalvi en el consum domèstic d'energia d'un 10-15% de mitjana durant el primer any d'implantació.

Descarregueu la imatge del manual de muntatge del comptador intel·ligent adjunta.

Com funciona la campanya?

Es cedeix durant 15 dies i gratuïtament el “El kit de comptador intel·ligent” que està format per una bossa amb tres capses amb aparells efergy que consten de:

  • Un transmissor, una pinça monofàsica mida estàndard, un monitor, un manual d’instruccions i una guia de consum energètic intel·ligent.

  • Un transmissor de dades a Internet (Hub) amb cable USB per connectar amb el router i un cable per connexió xarxa elèctrica.

  • Un medidor elèctric e-socket o endoll intel·ligent amb un manual d’instruccions.

El comptador intel·ligent serà instal·lat pel mateix usuari interessat. L'aparell s' ha de recollir a les oficines de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, c/ Sant Llàtzer núm. 21 de Figueres.


Per sol·licitar un comptador intel·ligent només cal que ompliu la sol·licitud adjunta i enviar-la al correu electrònic mediambient@altemporda.org o bé portar-la presencialment a les oficines de l'àrea de medi ambient al c/ Sant Llàtzer núm. 21 de Figueres.