NOTÍCIES‎ > ‎

L’Agència Comarcal de l’Energia de l’Alt Empordà realitza el servei de comptabilitat energètica a 35 municipis de la comarca

5 d’abr. 2016, 5:26 publicada per Medi Ambient   [ actualitzat el 6 d’abr. 2016, 0:03 ]

El 29 de juny del 2014 es va aprovar pel Ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà el conveni marc de col·laboració entre el CCAE i els municipis de la comarca per a la prestació del servei de comptabilitat energètica municipal. Actualment, un total de 35 municipis de l’Alt Empordà formen part del servei comarcal per a la gestió de 756 pòlisses.

La prestació d'aquest servei als municipis es realitza amb el programa de comptabilitat energètica resultat de la compra agregada que va portar a terme la Diputació de Girona. L'objectiu és establir una metodologia comuna per el control i la gestió de les pòlisses dels diferents municipis de la província.

Durant l’any 2015, s’ha realitzat l’estudi de les tarifes i potències contractades de cada punt de subministrament, per tal d’ajustar-les al consum real dels equipaments i instal·lacions. A partir d’aquest estudi s’han detectat uns estalvis de 130.115 €, sense incloure impostos elèctrics ni IVA. Els estalvis són el resultat principalment dels ajustos de potències, canvis de tarifa, consums 0, detecció d'energia reactiva, unificació de comptadors i lectures estimades.

Al llarg del 2016, l’Agència Comarcal de l’Energia de l’Alt Empordà té la previsió de continuar portant a terme el servei de comptabilitat incidint especialment amb el comportament energètic dels diferents equipaments i instal·lacions municipals per tal de reduir els consums energètics i les emissions de CO2.