MOBILITAT SOSTENIBLE

La mobilitat sostenible pretén que els desplaçaments dels ciutadans siguin més responsable i té en consideració els impactes que cada mode de transport té sobre el benestar de les persones, la qualitat de l’entorn urbà i el medi ambient. Dóna prioritat als sistemes de desplaçament com la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic col·lectiu és a dir els modes de transports que en definitiva: 

- Major aprofitament energètic 
- Més accessible 
- Més saludable pels ciutadants 
- Més econòmic 
- Menor risc d'accidents 

Repensar els nostres hàbits de mobilitat i avaluar els efectes positius dels canvis que hi podem introduir és la clau per avançar cap a un model col·lectiu de mobilitat més sostenible. 

Quins mitjans de transport sostenibles podeu trobar a l'Alt Empordà?


TRANSPORT PÚBLIC O COL·LECTIU
Consulteu la pàgina web de cadascuna de les empreses d'autocars de la comarca. Hi trobareu les rutes, els horaris i els preus.A PEU O EN BICICLETA 


Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Caminar assaborint el territori, aquest és l'objectiu d'aquesta xarxa. Itinerànnia recupera les antigues vies de comunicació entre els pobles per poder arribar a qualsevol racó, a qualsevol 
petit indret. La xarxa està formada pels actius naturals i culturals de tres àrees, que són els principals atractius dels visitants al nostre país, i permet caminar dels Pirineus fins al mar i del mar fins als Pirineus. Per més informació aquí. A Catalunya, el caràcter principalment muntanyenc de la seva geografia, unit a la important riquesa arqueològica i monumental escampada arreu del territori i la variada bellesa paisatgística, situa els senders al nivell dels millors d'Europa, alhora que el clima suau del país els fa transitables la major part de l'any. 
Les entitats excursionistes distribuïdes per tot Catalunya que formen la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) són les encarregades del manteniment i millora d'una xarxa de senders nets i senyalitzats de més de 9.000 km. 
Els senders de petit recorregut o PR són itineraris d'àmbit local o comarcal i el seu trajecte no pot superar els 50 km. sendersEls senders locals o SL són petits recorreguts locals que no superen els 10 km de recorregut. Trobareu al web tota la informació, sobre senders, refugis, natura, activitats, formació...Un centre BTT és un espai de lliure accés pensat per als practicants de la bicicleta tot terreny (BTT), amb un mínim de cent quilòmetres d’itineraris perfectament senyalitzats que parteixen d’un punt d’acolliment amb informació turística i serveis per a la bicicleta. Tothom, debutant o expert, pot practicar amb tranquil·litat la BTT i, alhora, conèixer la riquesa paisatgística, natural i cultural del país. 
Concretament, a l'Alt Empodà hi ha el centre BTT Salines Bassegodes.  A través de les 33 rutes BTT del Centre, us convidem a descobrir aquesta part de l'Empordà tant especial. El centre BTT compta amb diferents punts d'acolliment, on hi trobareu serveis per arreglar les bicicletes, dutxes, lavabos, bar o restaurant, i en alguns casos altres serveis com piscina, allotjament, etc. Els punts d'acolliment d'aquest centre són a: Maçanet de Cabrenys (Oficina de Turisme) , Albanyà (Càmping Bassegoda Park),  Navata (Zona esportiva)  i  Vilafant (botiga Sappy Sport)
Trobareu més informació al web del Consorci Salines Bassegoda.
Subpàgines (2): Conducció eficient Pedalades